Croque Madame

4 portioner Forberedelsestid: 30 min., Tilberedningstid: 15 min.

Ingredienser

8 skiver briocheformbrød
8 tykke skiver Kry
200 g røget skinke i tynde skiver
Saltet Smør, stuetempereret
4 spsk grovkornet dijonsennep
350 g varm mornaysauce
4 økologiske æg
Salt
Peber

Mornaysauce

1 liter Årstidsmælk
65 g Saltet Smør
65 g hvedemel
350 g revet Havgus 12
Salt

Vi har opgraderet den franske klassiker med tykke skiver af vores råmælksost Kry og mornaysauce lavet med Havgus 12. Server croque madame til morgenmad eller som en let frokost sammen med en salat.

Tilberedning

Mornaysauce

  1. Lun mælken i en kasserolle.
  2. Smelt smørret i en anden kasserolle og pisk hvedemelet ud heri.
  3. Varm mel og smør op under omrøring ved middel varme i ca. 5 minutter, indtil det begynder at dufte af ristet brød og får en lys, blond nuance.
  4. Tilsæt den lunede mælk lidt af gangen mens der piskes.
  5. Lad det hele koge ved middelvarme i ca. 15 minutter, mens der stadig røres rundt.
  6. Tag saucen af varmen og rør den revne ost i.
  7. Hvis osten ikke smelter, kan gryden sættes tilbage over svag varme, mens der røres forsigtigt rundt. Undgå at lade saucen koge op, da det kan give den en grynet konsistens.

Croque Madame

  1. Smør sennep på fire af brødskiverne.
  2. Læg en skive ost på hver af brødskiverne, herefter skinke og så endnu en skive ost.
  3. Læg de sidste fire brødskiver ovenpå, så du nu har fire sandwich, og smør ydersiderne med smør.
  4. Grill dine sandwich i en sandwich- eller paninigrill, eller steg dem på en stegepande ved middelvarme til begge sider er gyldne og osten er begyndt at smelte.
  5. Lav samtidig spejlæg af æggene på en middelvarm pande med rigeligt smør. Tag æggene af panden når hviden har sat sig, og blommen stadig er flydende og smag til med salt og peber.

Match og nå nye højder

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Ældre indlæg Nyere indlæg