Silkeblød chokoladecheesecake

8 portioner Forberedelsestid: 3 t., Tilberedningstid: 1 t.

Ingredienser

Kiksebund

100 g kiks, fx digestives
10 g sukker
20 g Hasselnødder, Piemonte
5 g kakaopulver
1 nip salt
50 g Saltet Smør, smeltet

Cheesecake

130 g Loke
120 g græsk yoghurt, 10%
60 g flormelis
60 g Uartig Fløde (Fløde 48%) (1)
120 g mørk chokolade, ca. 60% (1)
60 g Uartig Fløde (Fløde 48%) (2)
120 g Uartig Fløde (Fløde 48%) (3), let pisket

Chokoladeganache

120 g mørk chokolade, ca. 60% (1)
50 g Uartig Fløde (Fløde 48%) (2)

Til pynt

Udstyr

Kagering Ø 14-15 cm
Kageplast

Denne cheesecake er hverken bagt eller sat med husblas, og er i virkeligheden et kærlighedsbarn mellem en cheesecake og en chokolademousse. Resultatet er en luftig mousse, der smelter på tungen og som har et dejligt hint af cheesecake fra den syrlige Loke.

Tilberedning

  1. Blend kiks, sukker, hasselnødder, salt og kakaopulver til fint støv i en blender. Tilsæt det smeltede smør og blend til kiksemassen har konsistens af fugtigt sand.
  2. Fór kageringen med kageplast og placer den på et stykke bagepapir på et fladt skærebræt. Tryk kiksemassen flad i bunden af formen og sæt den på køl mens du laver moussen.
  3. Rør Loke, yoghurt og Fløde 48% (1) sammen (alle gerne ved stuetemperatur).
  4. Smelt chokolade (1) og varm Fløde 48% (2) og rør dem sammen til en ensartet ganache. Vend chokoladeganachen i osteblandingen, og vend så straks den letpiskede Fløde 48% (3) i. Hæld ostemassen i formen oven på kiksebunden, bank den let i bordet et par gange, og glat evt. toppen med en palet. Stil kagen på køl.
  5. Smelt chokolade (2) og varm Fløde 48% (4) til lige under kogepunktet og rør de to sammen. Rør til ganachen er blank og ensartet og hæld den på toppen af den kolde chokolade-cheesecake. Lad kagen hvile tildækket på køl i mindst 3 timer og server med halve hasselnødder på toppen.

Relaterede produkter

Sold out

Sold out

Sold out

Ældre indlæg Nyere indlæg