Langtidshævet focaccia

1 focaccia Forberedelsestid: 28 t., Tilberedningstid: 45 min.

Ingredienser

450 g koldt vand
10 g gær
15 g salt
60 g olivenolie
420 g bagehvedemel (kan erstattet med almindeligt hvedemel)
120 g durumhvedemel
60 g fintmalet fuldkornsmel
Havsalt

En våd dej og en lang koldhævning er nøglen til en rigtigt god focaccia. Skal du bage brødet samme aften kan du lade dejen sidste hævning foregå ved stuetemperatur i ca. 4 timer. Som nødløsning kan du fordoble gærmængden. I så fald bør 2 timer til den sidste hævning være nok.

Tilberedning

  1. Opløs gæren i det kolde vand sammen med salt og olivenolie.
  2. Tilsæt de forskellige slags mel og rør sammen med en ske eller hænderne, til alt melet er blandet rundt og du har en ensartet masse. Bruger du røremaskine, kan du bruge fladmixeren til dette.
  3. Lad dejen hvile i 5 minutter, så glutennetværket kan udvikle sig.
  4. Ælt dejen i hånden i 6-10 minutter til den begynder at slippe skålens kanter. Hvis du bruger røremaskine, så brug dejkrogen og lad maskinen køre på lav hastighed i ca. 5 minutter.
  5. Pensl en skål med olivenolie og kom dejen heri. Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve i to timer ved stuetemperatur.
  6. Beklæd en bradepande med bagepapir og pensl med et godt lag olivenolie.
  7. Kom dejen i bradepanden og brug fingrene til at skabe små fordybninger i dejen, samtidig med at du gør dejen så flad, at den fylder hele bradepanden.
  8. Dæk dejen med et viskestykke eller med plastikfilm, og sæt den på køl i 10-24 timer.
  9. Før bagning, sæt ovnen på 230°C og tag focacciaen ud af køleskabet.
  10. Når ovnen er varm, dryppes dejen med olivenolie og drysses med smule havsalt.
  11. Bag brødet i 15-20 minutter eller til det er gyldent.

Relaterede produkter

Sold out

Sold out

Sold out

Ældre indlæg Nyere indlæg